Olinpa sitten ensimmäistä kertaa Schattenissa, mutta siitä ja tämäniltaisesta juhlinnasta lisää myöhemmin. :) Nyt käyn vuoden tapahtumat läpi, kun on vielä aikaa. Ideasta kiitos Laikalle. <3

28.01.2006
"Työssäoppimista, sain paikan ja olen viihtynyt. Viime aikoina kiirettä, opinnäytetyötä, tuurausta, juoksemista."

"Yhdessäasumisen opettelemista, rutiinien löytämistä. Joskus tuntuu, kuin asuisin pikkupojan, enkä aikuisen miehen kanssa. Toisaalta, voisi olla tylsempääkin. Haaveita kihloista."

03.03.2006
"Sain tänään tilaamani mp3-soittimen. Creative MuVo TX SE 1GB. Pieni ja musta ja ihana ja upea."

29.03.2006
"Perjantaina lintujan luona juhlissa. Oli paljon ihmisiä, punaviini unetti ja oikein kenenkään kanssa ei osannut puhua.

Lauantaina ja sunnuntaina siivousta. Koko asunto ylösalaisin, kunnon kevätsiivous. Paitsi ikkunat pitäisi pestä. Ja kylpyhuone. (Millä ihmeellä saa shokkiväriroiskeet kylpyhuoneen muoviseinästä?! Kokeiltu on mäntysuopaa, Cifiä, superpesuainetta ja taikasientä. Mikään ei toimi. ._.) Nyt on koti nätti, tykkään, vaikkei ihan kaikkia huonekaluja ole vieläkään. Otin myös kuvia kun tuli niin nättiä. :)"

31.03.2006
"Pystynköhän koskaan elämään ilman pelkoa? Ilman jatkuvaa tietoisuutta siitä, että nyt teen väärin, nyt en osaa, en kykene tähän. Tai että jälkeenpäin tulee se kamala kylmä kauhuntunne, kun tajuaa tehneensä jotain huonosti, ohjeiden vastaisesti tai unohtaneensa. Minä en jaksa päätäni, kuka on vaihtanut sen tilalle pahanhajuista reikäjuustoa?

Stressaan vatsani hajalle ja muistini riekaleiksi. Voi kun olisi jo kesä, kaikki olisi ohi."

17.04.2006
"Olen syönyt. Suklaata suklaakakkua rahkaa perunamuusia nakkeja pizzaa leipää pullaa. Olen leiponut ja himoinnut lisää suklaata. Vedän tänä pääsiäisenä totaalisen hiilihydraattiyliannoksen, että tietäisin, miksi minun pitää karpata.

Jottei totuus unohtuisi."

(toim. huom. se siitäkin ruokavaliosta sitten, kun on syömishäiriö, on syömishäiriö.)

29.04.2006
"Ulkona niin lämmin, että tarkeni ilman takkia, pitkähihaista. Niin alaston olo. Uudet tennarit, housut rikkinäisten tilalle. Päivän sosiaalipornoannos, kun nuori tyttö lähti vartijoiden saattamana ulos kaupasta. Sininen kastelukannu ja ilmainen pizza egyptiläis-irakilaisessa ravintolassa."

04.05.2006
"Tänä vuonna en aio viettää syntymäpäivääni. Kävin tänään ostamassa itselleni lahjan, ja olen koko viikonlopun töissä. Minimoin mahdollisuuden epäonnistuneeseen syntymäpäivään, kun en odota mitään."

09.05.2006
"Eilen kotiintullessani kohtasin surullisen näyn. Hamsterivanhuksemme oli nukkunut vanhuuden heikentämänä pois eilisen päivän aikana."

"Eilen illalla menin ajoissa nukkumaan, ajattelin, että saisin kerrankin nukuttua oikein kunnolla. Sitten heräsin puoli neljältä aamuyöstä järkyttävään meteliin, joka kantautui seitsemänteen kerrokseen avoimesta makuuhuoneen ikkunastamme. Kuuntelin hetken aikaa meteliä kunnes katsoin kelloa (luulin että olisi ollut myöhäisempi). Kun möykkä vain jatkui, kävin ikkunassa katsomassa.

Jalkakäytävää kolisteli edestakaisin pienen auran näköinen kulkuväline, joka ilmeisesti yritti siirrellä hiekkaa pois jalkakäytävältä. Olisi mielenkiintoista tietää, kenen idea oli suorittaa moinen, hyvin paljon melusaastetta aiheuttava toimenpide siihen aikaan, kun suurin osa läheisten kerrostalojen asukkaista oli nukkumassa?! Olisin ymmärtänyt, jos kyseessä olisi ollut lakaisukone (vähemmän melua)."

12.05.2006
"Toinen pieni ystävä lähti tiistaina.

Angelhaken Pacana, "Popi", tuli matkansa päähän. Kivut nivelissä eivät hellittäneet edes lääkkeillä, sydän alkoi pettää ja munuaiset siinä sivussa. En ollut onneksi itse seuraamassa viimeisiä päiviä, uskon että se oli pahaa katseltavaa."

15.05.2006
"Se on hassua, miten yksi paperi voi muuttaa elämän ja poistaa stressin. :) Kirjoitin koulussa hakemuksen lisäajasta opiskelulle ja kävin viemässä sen rehtorille henkilökohtaisesti. Hän luki sen heti ja hyväksyi anomukseni. Olisi hyväksynyt muutenkin, mutta tuo kirjallinen hakemus on ylemmän tahon käsky. Kirjallinen päätös tulee vielä myöhemmin, mutta voin luottaa siihen, että saan jatkaa opiskelua vielä vuoden, että saan kurssini suoritetuiksi.

Viimeinenkin iso kivi putosi sydämeltä, ja olo keveni heti. Mukavinta on ehkä kuitenkin se, kuinka hyvin ryhmänohjaajani on tässä päätöksessä tukenani."

01.06.2006
"Yhtenä hiljaisista hetkistä tartuin kynään. Kirjoitin muistikirjaani osan siitä kivusta, siitä mustasta merestä, joka velloo sisälläni. Niistä 3-5 vuoden takaisista tapahtumista. Ihmisestä, joka rikkoi minut, teki jotain sellaista, jonka seurauksena en koskaan enää ole täysin ehjä."

04.06.2006
"Meille muutti tänään kissa. <3

Noin puolivuotias kollipoika Christopher (jonka uudelleennimesin Pessiksi) etsi uutta kotia entisen isäntänsä ajanpuutteen vuoksi, ja edellinen ottajaehdokas oli perunut viime hetkellä. Päätimme eilen illalla, että Pessi tulee meille, ja tänään se sitten saapui. :)"

06.06.2006
"Kävimme teettämässä sormukset, joihin kaiverrettiin päivämäärä 6.6.2006. Äsken sitten menimme ihan "virallisesti" kihloihin! <3"

23.06.2006 (juhannuksenvietossa maalla)
"Samalla kun katselen kirjojen rivejä täällä ja takkahuoneessa, ihmettelen, minne muutama kirja on kadonnut. Taru Sormusten Herrasta, Suuri Symbolikirja, Punainen Lohikäärme ja Supernaiivi. Kaikki neljä kirjoja, jotka olen lukenut tai haluaisin kovasti lukea. TSH:n muistan laskeneeni joskus kyllästyneenä kädestäni jossain kuudenkymmenen sivun tienoilla, potkineeni sen sängyn alle ja siivotessa sitä ei enää löytynyt. Suuri Symbolikirja ja Punainen Lohikäärme ovat kaikille täysiä arvoituksia, kukaan ei tiedä, missä ne ovat, missä nähty viimeksi. En kykene muistamaan, kenelle olen lainannut Supernaiivini, mutta sitäkään ei ole näkynyt. Ostin sen Santulle joululahjaksi, mutta ei se ole sama asia, kuin omana."

03.07.2006
"2.7.2006. Nimipäivä. Ja Gothnic!"

04.07.2006
"En ymmärrä tuota kissaa. Onkohan se oikeasti hullu vai nero ja yrittääköhän se pitää meitä pilkkanaan vai mitä?"

12.07.2006
"On helvetin kumma juttu, että kykenen melkein tuntemattomille ihmisille kertomaan, että hei mulla on rinnassa suolaliuksella täytetty implantti, koska mun vasen rinta ei nyt vaan suostunut kasvamaan koskaan. Mutta en pysty kertomaan, että ruoka on paras viholliseni, että suhteeni siihen on hyvin kieroutunut.

Että ruoka on minulle henkilökohtaisempi aihe, kuin rinnat."

28.07.2006
"Minulla on ns. taiteilukausi meneillään. Taiteilukautena minut tunnistaa hajamielisestä ilmeestä, hieman suttuisesta ulkokuoresta ja varsinkin maalitahroista käsissä. Minun paikkani taas tunnistaa siitä, että se on isohko ruokapöytä täynnä paperitavaraa (vihkoja, lehtiöitä, luonnoksia), maalauspohjia, kyniä, akryylivärituubeja ja mahdollisesti lautasia, mukeja ja laseja."

16.08.2006
"Syksyn ja uusien työvuorojen kunniaksi kävin maanantaina puhelinostoksilla. Tytölle muutti kuitenkin Nokialainen, vaikka Samsungia katselin. Mutta kun 6060 irtosi suhteellisen halvalla, niin ostin sen. Lisäksi siinä ei ole kameraa, mikä on hyvä juttu. Olen ihan rakastunut punaiseen luuriini! <3"

24.08.2006
"Olipahan nimittäin työpäivä. Vaikka eihän meille varmaan makseta siitä, että kykimme paikalla nelisen tuntia poliisien yms. takia. Meillä oli nimittäin käynyt varkaita."

09.09.2006
(aamulla)
"Koskahan olen viimeksi ollut lauantaiaamuna tähän aikaan hereillä ja pukeissa, aamukahvikin juotuna?

Väsyttää, mutta tunnin päästä alkaa rumputyöpaja. :)"

(illalla)
"Nyt tuolla keittiön seinällä on ihan omatekemäni noitarumpu kuivumassa. Keittiön seinällä siksi, että kostea nahka haisee...noh...märältä porolta, ja kissaa kiinnostaisi märän poron haju vähän liikaa."

12.09.2006
"Sunnuntaina SE sitten saapui. Tai siis haettiin itse. Meinaan Momo, meidän piäni kissavauva!"

20.09.2006
"Välillä istun itku kurkussa kirjoittamassa syömisasioitani ylös, välillä leijun töissä kolme senttiä ilmassa (eikä se johdu hirttoköydestä vaan onnellisuudesta)."

05.10.2006
(hillittömän pitkä matkaraportti Tukholman-reissulta)

16.10.2006
"En ole muutamaan vuoteen käynyt tuolla metsässä, paikassa mihin aina ennen pakenin ahdistusta, missä kumarsin Aurinkojumalaa, mistä sain voimaa silloinkin, kun omat jalat eivät olisi jaksaneet kantaa pidemmälle."

"Ensin en meinannut löytää. Metsänpohja täynnä kaadettua, raiskattua puuta, kaikki maamerkit kadonneet.

Sitten löytyi tuttu kivi, toinen. Niiden välissä pelkkää risukasaa, kuolleita puita, ja paikalta mistä ennen jatkui metsä, näki nyt notkon, josta oli maa käännetty nurin, koneiden jäljissä vesilammikot. Sen reunalla luhistumaisillaan oleva lato."

22.10.2006
"Perjantaina, kun miehelle tuli tieto työpaikasta, satoi lunta. Valtava parvi mustia lintuja lensi sitä pakoon, täytti taivaan. Samanlainen parvi lehähti molempien sydämeltä. Talvi saa tulla. :)"

01.11.2006
"Lävistys ylähuuleen sattui enemmän kuin alas ja oli pitkään kipeä. Mutta kaunis se on, enkä kadu kyllä yhtään."

"Kuun lopussa menee työpaikka alta. Ei kannata enää pitää lafkaa pystyssä, kun rahat on loppu. Epätoivo yrittää kerääntyä jäseniini, pitäisi tehdä isoja päätöksiä työllistymisen ja koulun suhteen."

04.11.2006
"On hyvä pitää sormet liikkeessä, tanssi näppäimistöllä on niin mukavaa.

Osallistun NaNoWriMo:on, reilut 7000 sanaa tähän mennessä, eli olen pysynyt aikataulussa. Tämä kuukausi kun vielä on töitä ja töissä niin hiljaista kuin on, voi ottaa koneen mukaan."

02.12.2006
"NaNoWriMo valmistui ajoissa! 50109 sanaa virallisesti. Huh. Ja nyt on vaikea päästää kirjoittamisesta irti, tuossa on auki ikkuna erääseen toiseen tarinaan, vaikken uskokaan, että minulla on tarpeeksi intoa pykätä sitä loppuun asti niin lyhyessä ajassa kuin edellinen tarina valmistui. :)"

03.12.2006
"Huhhuh. Jopa oli keikka. :O Korvissa humisi ja soi vielä tunti keikan jälkeen, ääni on aivan käheänä, nilkat rikki ja niskoja särkee. Oli todellakin sen rahan arvoista. <3"

16.12.2006
"Joululahjat hankittu, suurin osa paketoitukin ja osa toimitettu saajilleen. Joulusiivous pintaviilausta vaille valmis. Isä ja veli kävivät tänään, toivat atk-pöytäni. Sekin on kasattu, huomenna laitan hyllyilleen tavarat."

21.12.2006
"Eilen tuli Gummerukselta kirje. Toisin sanoen siis Suuresta runokilpailusta, mutta kuori oli Gummeruksen. Ensin en meinannut edes tajuta, piti lukea muutamaan kertaan ennen kuin viesti tuli selväksi.

1618 kirjoittajaa, ja minä olin 60 parhaan joukossa. Niistä 60:sta tuomaristo valitsi rahapalkitut kolme ja seitsemän muuta, joiden tekstit julkaistaan antologiassa. En siis yltänyt ihan siihen asti, mutta onhan tämä jo. Ensimmäinen ns. tunnustus isossa kirjoituskilpailussa."

26.12.2006
"Perjantai, talvipäivänseisaus.

Nousin puoli kymmeneltä ja menin alapihalle katselemaan vaaleanpunaista taivasta savukkeen kera, myöhästyin hieman auringonnoususta, mutta silti ilmassa oli jonkinlaista taikaa."