Huoh. Kaadoin mukini piripintaan tänään aamulla. Hajamielisyyksissäni, kun jäin katsomaan, alkaako toinen puoli Moccamasterista keittää uutta pannullista. Aamu ei tosin muutenkaan meinannut oikein lähteä käyntiin.

Eilen oli Ajankohtaisessa Kakkosessa Jumala-ilta. Oli hienoinen pettymys, kun oli mainostettu paikalla olevan pakanoiden/Pakanaverkon edustajistoa (Jose :)). Ensimmäiset puolitoista tuntia nimittäin olivat jauhamista homoseksuaalisuudesta, kristillisistä kouluista ja muslimipilapiirroksista. No, olihan siellä asiaakin, kun Arno Kotro sai äänensä kuuluviin.

Olen Kotron kanssa samaa mieltä siitä, että alakouluissa ei pitäisi opettaa ollenkaan uskontoa. Nimittäin, Kotroa mukaillen: kun sama opettaja kertoo lapselle, että 5+5=10 ja että Jeesus käveli vetten päällä, se on 7-10 -vuotiaalle täyttä totta, molemmat. Lisäksi väitetään, että Suomessa uskontoa ei opeteta tunnustuksellisesti. Paskat, sanon minä. Nimimerkillä, yläasteella kirkkoherra uskonnonopettajana (tosin hän oli kyllä hyvä opettaja, ei siinä mitään), lukiossa hyvin harras uskovainen täti-ihminen. Tuo lukion opettajanikin otti minut silmätikukseen. Sain "kunnian" lukea kalvolta raamatunpätkän, jossa sanottiin noitien olevan liitossa saatanan kanssa. Vähän myöhemmin opettaja katsoi tiukasti kaulassani roikkuvaa vuohensarvikorua, johon oli poltettu suojaava riimu, ja sanoi, että "jotkut [ei-kristityt] ihmiset kantavat jonkinlaisia amuletteja muka suojaamassa, mutta kristityillä on Jeesus, eivätkä he tarvitse mitään amuletteja!"

Itse asiassa laajakatseisinta uskonnonopetusta olen saanut ateistilta, hän opetti meitä yhden vuoden yläasteella. Teimme parini kanssa mm. wiccasta esitelmän. :D

Mutta asiaan. Siinä vaiheessa, kun studiossa oltiin käyty pilapiirroskeskustelu, ja homouskeskustelu oli yltynyt todella kuumaksi, pistivät juontajat riidan poikki, ja kuva siirtyi wiccan asuntoon. Esiteltiin pentaakkelia ja athamea, wandia ja ruoskaa. Ja sitten Johanna Virtanen astui studioon. Heti ensiksi käytiin läpi seurakuntanuoritausta, mutta loppujen lopuksi Johanna kyllä puhui varsin järkevästi. Valitettavasti aika oli jo lopussa, hän ei päässyt ääneen kuin kerran - puhui vähän mutta täyttä asiaa - ja ohjelman loppuessa oikein kismitti. Ensin pistetään eri osapuolet riitelemään toistensa kanssa, sitten tuodaan "välikevennyksenä" wicca studioon.

En ole jostain syystä aiemmin nähnyt Johannan aiempia esiintymisiä televisiossa, ja lehdissäkin vain satunnaisesti, mutta täytyy nostaa hattua, että hän on ajanut pakanoiden (lähinnä wiccojen) asiaa mediassa. Ei ainoana, mutta varmasti näkyvimpänä hamona.

Eilisestä ohjelmasta voisin vielä vetää loppukaneetin: toivottavasti mahdollisimman moni tapakristitty näki ohjelman, tuli järkiinsä ja harkitsee kirkosta eroamista. :P