Tiistaiaamuna herätys sujui suhteellisen kivuttomasti, kahdeltatoista starttaisimme kotoa ja kännykkä oli ajastettu herättämään kello 10. No, arvata saattaa että nousimme jo aiemmin, kiitos sisäisen kelloni. :D Ruispuuro voisilmän kanssa oli hyvä veto aamupalaksi.

Iittala. Aavemainen betonibunkkeri, seisakkeen laidalla alaston haavanrääpäle kurottaa taivasta, sadetta.

Hämeenlinna. Ensin vain nostokurki kaukana sumussa. Sitten linna, veden takana kosteaan usvaan kietoutuneena.

Reippaan kahden tunnin junamatkan jälkeen jalat eivät meinanneet suostua kantamaan. Aikaa oli vaikka kuinka, joten pyörimme Kirjatorilla hetken, ennen kuin menimme odottamaan raitiovaunua.

Vihdoin laivassa. Matkalla Tukholmaan ei mitään erikoista, kävimme syömässä ihanaa pastaa ja ostimme matkaevästä (suolapähkinöitä ja Fantaa) Tax Freestä. Kannellekin uskaltauduin pari kertaa.

Tukholmassa. Tietysti laivan kahvila oli juuri mennyt kiinni, kun olisimme käyneet aamukahvilla. No, ilman kahvia piti sitten kävellä Slusseniin, reipas kilometri. Siellä t-banaan. Pööpöilimme hetken aseman aulassa, kun kumpikaan lipunmyyntipömpeleistä ei ollut auki. Sitten se pömpeleistä, jossa oli myyjä paikalla, näytti että voimme mennä metroon ilman lippua. O_o Slussenista ajelimme siis tunnelbanalla Odenplanille, jossa jäimme tietysti väärässä päässä pois. :D Oikea katu kuitenkin löytyi, siellä ihana Katt!Katt!-kissatavaraliike. sinne meni reippaat 250 kruunua, saimme tosin sillä vaikka mitä. Eläintenpäivän kunniaksi siellä oli kaikki tuotteet -20%.

Burger King oli kissaliikkeen vieressä, sinne syömään siis. Myyjä kyllästyi jankkaamaan meille kysymystä (mitäs puhuvat niin nopeaan, ettei saa selvää) ja alkoikin puhua suomea. O_O Saimme tilattua ateriat, söimme ja syömisen päätteeksi vielä miettiessämme jäisimmekö lounastajien jalkoihin kahvittelemaan vai jatkaisimmeko matkaa, siivoojapoika haki meiltä roskat pois. Hyvää palvelua! :D Päätimme venyttää kahvia vielä.

Takaisin tunnelbana-asemalle. Yhden Odenplanin kadunvarteen pysäköidyn auton ympärille oli kääritty tuorekelmua. :D Harmi kun ei siitä saanut otettua kuvaa oikein. Asemalle muodostui äkkiä jono lippuluukulle, myyjätäti laittoi lapun luukulle juuri ennen meidän vuoroa, mutta avasi sitten luukun ja sanoi suomeksi, että näytämme niin eksyneiltä että hän palvelee meitä vielä. :D Ostimme kertaliput ja t-banalla takaisinpäin, Gamla Staniin.

Pari pikkuputiikkia tuli koluttua ennen kuin löysimme oikean kadun, ja juuri silloin alkoi sataa oikein kunnolla. Science-fiction bokhandeln tuli eteen juuri sopivasti, sinne kun pääsimme niin jyrisi ukkonenkin. Harmitti, olisin halunnut ostaa yhden tietyn pienen gargoylekoristeen, mutta se oli loppu, eikä siellä ollut sitten muuta kivaa sillä osastolla. Mutta löysin hienon bibliofiilipaidan ja Santtu löysi meille Kellopeliappelsiini-dvd:n! \\o/

Tällä kertaa ehdimme myös Handfasteen, joka myy siis kaikkea viikinkikamaa. Aivan jumalattoman upea paikka! Ostin hienon paperiveitsen, athameksi alttarille. :) Siellä olisi ollut vaikka mitä, mutta siinä vaiheessa ei enää ollut (onneksi) rahaa ostaa kaikkea ihanaa. Ensi kerralla sitten!

Viikinkikaupasta takaisin sateeseen, onneksi löytyi ihana pieni kadunpätkä jossa oli jonkinlainen suoja hetkeksi. Klikkaa kuva isommaksi:

stopieni.jpg

Sitten totesimme, että alkaa olla rahat lopussa. Löysimme vielä pienen kahvilan, josta sai kahvin ja lämpimän ison kanelipullan 30 kruunulla. Sieltä sitten tallustimme jo laivaa kohti.

Vähän laivan lähdön jälkeen ihastelin auringonlaskua kannella ja tulin kuvatuksi. Klikkaa isommaksi:

asastopieni.jpg

Olimme kyllä tosi laimeita laivamatkustajia, tulomatkallakin kävimme vain Tax Freessä ja syömässä (salaattibuffet laivan kahvilassa). Allekirjoittanutta tosin kyllä vaivasi valtava päänsärky myöhemmin illasta, joten siksikin loppuilta meni sängyssä makoillen. Olin kuulemma nukahtanut aika laakista siinä vaiheessa kun mies vielä pilkkoi itselleen iltapalaomenaa. :D

Helsingissä poistuimme rauhallisesti laivasta ja annoimme ensimmäisen, täyteensullotin raitiovaunun mennä ensin. Koska oli pari tuntia aikaa, kävimme Arnold'sissa bageleilla, kahveilla ja donitseilla ja sitten kävin Lindexistä ostamassa vihdoin sukkia.

Hieman ennen kolmea olimme vihdoin kotona, ja samantien liikkeelle, haimme Momon hoidosta ja söimme mummulla samalla.

Huomenna pitäisi palata jo arkeen. Toisaalta - viikko enää, sitten on syysloma. <3