(Käytän muutamat aamun ylimääräiset hetket törkeästi hyväkseni...)

Tässä päivänä eräänä työtoveri heitti ilmoille ajatuksen lukupiiristä, ja tartuin siihen heti. Lukupiirissä olisi muutamia ihmisiä, jotka mahdollisuuksien mukaan tapaisivat kerran kuussa, ja tapaamiessa aina yksi piiristä valitsisi kirjan, joka pitäisi lukea seuraavaan tapaamiseen mennessä. Sitten sitä kirjaa ruodittaisiin ja analysoitaisiin seuraavassa tapaamisessa. Kirja voisi olla jonkun aiemmin lukema, mutta sen lukemisesta pitäisi olla kulunut ainakin kuukausia.

Ihan hirveän hieno idea, joka meinasi kaatua ainoastaan siihen, että miten kaikille saataisiin sama kirja. Mutta jos on vähän porukkaa ja kuukausi aikaa, niin ehkä yksi tai kaksi kirjaa riittäisi, niitä sitten kierrätettäisiin.

Tällä hetkellä meitä on alustavasti kolme mukana. Jos joku - mielellään tamperelainen, mutta toki kauempanakin asuvat voivat osallistua - haluaa mukaan, niin sähköpostia tännepäin! ;)

Samalla tulin miettineeksi myös kirjoituspiiriä. Eli vähän samalla idealla kuin poetry slam tai aukea.netin kuukausiteemat, mutta ehkä vähän enempi sisäpiirijuttu. Eli muutama ihminen, joista aina yksi heittää aiheen tai ensimmäisen lauseen. Siitä on sitten kirjoitettava parissa viikossa runo(ja) tai novelli. Tässä olisi melkein pakko olla joku sivuraja, kuinka pitkiä tekstejä saa kirjoittaa. Niitä tekstejä sitten arvosteltaisiin ja kommentoitaisiin aina tapaamisissa. Tämä kirjoituspiiri nyt ei ole oikein saanut kannatusta, mutta minusta idea on hyvä. :)

Mutta nyt on mentävä, bussi ei odota. :D