Eilen kotiintullessani kohtasin surullisen näyn. Hamsterivanhuksemme oli nukkunut vanhuuden heikentämänä pois eilisen päivän aikana. Se oli tosin odotettua, sillä viime päivinä Valo meni koko ajan huonompaan ja toissailtana itku kurkussa mietin, pitäisikö se seuraavana päivänä viedä lopetettavaksi. Ei tarvinnut, pikkuinen ystävä meni itsekseen.

Siivosin häkin ja hautasin hamsterin sanomalehteen käärittynä omiin puruihinsa. Dunan "rauniot" jäivät vielä olohuoneeseen, se pitää pestä kunnolla ennen kuin vien sen varastoon. Mies kyseli joku aika sitten, mikä (jyrsijä) otetaan hamsterin tilalle, mutta minusta ei taida olla enää pieniä jyrsijöitä pitämään. Menevät niin pian.

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle, Northern Star.



Eilen illalla menin ajoissa nukkumaan, ajattelin, että saisin kerrankin nukuttua oikein kunnolla. Sitten heräsin puoli neljältä aamuyöstä järkyttävään meteliin, joka kantautui seitsemänteen kerrokseen avoimesta makuuhuoneen ikkunastamme. Kuuntelin hetken aikaa meteliä kunnes katsoin kelloa (luulin että olisi ollut myöhäisempi). Kun möykkä vain jatkui, kävin ikkunassa katsomassa.

Jalkakäytävää kolisteli edestakaisin pienen auran näköinen kulkuväline, joka ilmeisesti yritti siirrellä hiekkaa pois jalkakäytävältä. Olisi mielenkiintoista tietää, kenen idea oli suorittaa moinen, hyvin paljon melusaastetta aiheuttava toimenpide siihen aikaan, kun suurin osa läheisten kerrostalojen asukkaista oli nukkumassa?! Olisin ymmärtänyt, jos kyseessä olisi ollut lakaisukone (vähemmän melua).

Muutamia tunteja sain torkuttua ennen herätystä, nekin hyvin huonosti, metelin jatkuessa varmaankin seitsemään asti. Aamuäreänä töihin mennessä pohdin, miksi aina valitetaan naapureiden häiriköinnistä, mutta ulkoa tulevat melut eivät saa huomiota. Enkä nyt tarkoita, että häiriintyisin jos joku ajelee moottoripyörällä tai autolla yöllä.

Minulla on ollut ilo saada kummassakin pitempiaikaisessa asunnossa Tampereella hiljaisia naapureita tai tarpeeksi paksut seinät. Mutta vaikka Markuksentorilla seinät eristivät äänet hyvin, niin ikkunat olivat melko ohuet. Viime keväänä samoihin aikoihin heräilin useamminkin viiden, kuuden aikoihin alhaalta kadulta kantautuvaan meteliin, vaikkei ikkunani edes ollut auki. Milloin joku puhalsi lehtiä viereisessä puistossa, milloin kuulosti siltä, kuin katua oltaisiin revitty auki tai lyhtypylvästä kaadettu.

Ymmärrän ihmisten tekevän vain työtään, mutta kuka helvetin idiootti käskee aurata hiekkaa kaduilta puoli neljältä aamulla tai ahkeroida lehtipuhaltimen kanssa puoli kuudelta?! Kysyy nimimerkki "ei aamuihmisiä". Ugh.