Viime päivinä olen pyörinyt kirjakaupoissa, niin netissä kuin IRL.

Turha kai sanoakaan, että ns. livenä kirjakaupassa on paljon mielenkiintoisempaa kuin nettikirjakaupassa. Eilenkin sain peräti kolme myyjää vuorotellen "kimppuuni". Tosin tällä kertaa kyllä tarvitsin myyjän apua, mutta yksi olisi riittänyt. No, siltä yhdeltä myyjältä sitten selvisi, että Sofian maailman se oikea painos (itselläni on kämäinen nelisataasivuinen Suomen Suurin Kirjakerho -painos, joka kaiken järjen mukaan on siis lyhennetty) on kovakantisena myyty loppuun. Siis kaikki painokset siitä. Itku.

(Pitänee turvautua huutonettiin, sieltä löytyisi ainakin yksi aito kirja kansipapereineen, mutta en ole varma, onko siihen varaa, joten jään odottelemaan, jos sinne tulisi myöhemmin lisää myyntiin.)

Olen löytänyt kuitenkin melko kasan hyviä kirjoja edullisesti tässä, lisäksi Book Avenuelta on tulossa kaksi kirjaa, ja Bookplussasta hieman useampi, parin viikon sisään. Siihen mennessä pitänee pärjätä kahdella eilen ostetulla kirjalla (Fossumin Hullujenhuone ja Welshin Porno). Tosin kun luen töissä paljon, niin eivätpä ne kauaa kestä...

Koska tarvitsin tilaa kirjahyllyyni, niin olin pakotettu laittamaan muutaman kirjan myyntiin. Yhden vien suoraan kirpputorille, mutta ihan mukavan kasan sain huutonettiin kerättyä. Samalla tein tietysti inventaarion kirjahyllyyni ja laitoin sen sisällön nettiin (löytyy tuolta sivut-laatikosta linkki). Samalla keräsin muutamalta suosikkikirjailijaltani tahtoo-kirjoja ylös.

Tosin, tarvitsen edelleen tilaa kirjoille, joten jos jollain olisi tarjolle edullisesti tukeva (eli kissankestävä) korkea kirjahylly niin saa tuoda tänne. :D

Herää tietysti kysymys, miksi ostelen kirjoja, kun voisin lukea ne kirjastosta. No, olenkin ollut kirjastojen suurkuluttaja ala-asteelta lukioon. Lukiossa vaan tuli eräänlainen sotku kirjastokorttini kanssa (ts. olen unohtanut maksaa sakkoni kunnankirjastoon), ja Tampereella kun yritin saada uutta korttia niin sanoivat etti nounou. Tolla kortilla sinulla on lainauskielto täällä, kunnes saat maksettua sakot sinne kunnankirjastoon, ja uuden kortin hankkimiseksi sinun pitäisi irtisanoa tuo vanha kortti ja maksaa neljä euroa uudesta. Kumpaakaan en ole saanut tehtyä, pitäisi varmaan soittaa sinne kunnankirjastoon, että moi, voisitteko lähettää mulle laskun niistä sakoista.

Mutta tuon lisäksi on syynä yksinkertaisesti se, että kerään hyviä kirjoja hyllyyni. Jotkut keräävät levyjä, toiset dvd-elokuvia, jotkut taas taidetta. Minä kerään kirjoja.