Olen nähnyt kummallisia unia viime aikoina.

Ensinnäkin vauvaunet. Toista en muista, mutta toisessa meillä oli tyttövauva, Santtu oli hommannut jostain todella ihanan pinnasängyn ja siinä sitten mm. imetin (piti oikein kokeilla tuleeko molemmista rinnoista maitoa), vaihdoin vaippoja jne. Koko uni oli tunnelmaltaan hyvin Sims 2 -tyyppinen.

Sitten tulivat vessanpesu-unet. Ensimmäisessä unessa pesin siis vessanpönttöä ja käytin loppuun vessanpesuaineen. Sitten vähän myöhemmin näin unen, jossa piti taas pestä vessanpönttöä, mutta vessanpesuainetta ei ollutkaan törpössä. Vielä mietin siinä, että ai niin, eihän sitä olekaan enää kun käytin sen viimeksi loppuun. Sitten aloin etsiä jotain kloritea tai muuta jolla pestä se pönttö.

Viime yönä näin sitten jonkinlaisen kaksiosaisen unen. Ensimmäisessä osassa kävelimme Gealachin kanssa jossain lähiössä, missä oli ainakin paritaloja ja rivitaloja vieri vieressä. Siellä oli jossain puutarhassa hirveästi hienon näköisiä ihmisiä teellä tai kahvilla, ja kun menimme heidän ohitseen, huomasin, että vastapäisen talon toisen kerroksen ikkunasta tulee tummaa savua. Hetikohta siellä olikin liekit jo kuistilla asti, ja kutsuimme palokunnan ja jäimme odottelemaan sen saapumista. Palokunta tuli, ja jatkoi matkaansa. Sitten toisessa osassa tätä unta palasimme ilmeisesti takaisin, ja talo kyti edelleen, palomiehet olivat paikalla ja talon asukas huusi meille vihaisesti ikkunastaan jotain. Ilmeisesti emme olisi saaneet kutsua palokuntaa, en saanut selvää, miksi.

Olen myös nähnyt hirveästi sellaisia ihan arkipäiväisiin juttuihin liittyviä todentuntuisia unenpätkiä, esim. aamulla ennen kellon herätystä näin unta että olisinkin saanut nukkua pidempään.

Ja nyt aion kohta mennä nukkumaan univelkaani pois, vaikkei se ehkä olisikaan hyvä idea rytmin kannalta. Onneksi kohta on viikonloppu, ja onneksi tänä viikonloppuna saa nukkua pitkään.