Perjantai, talvipäivänseisaus.

Nousin puoli kymmeneltä ja menin alapihalle katselemaan vaaleanpunaista taivasta savukkeen kera, myöhästyin hieman auringonnoususta, mutta silti ilmassa oli jonkinlaista taikaa.

Söin hieman aamupalaa, laitoin kinkun uuniin ja siivosin samalla nopeasti asunnon joulukuntoon. Istahdin sitten hetkeksi koneelle ja vahdin samalla kinkun loppuun.

Oli jo iltapäivä, kun nappasin kassin mukaani ja hain postista shokkiväripaketin. <3 Postista jyräsin tieni täpötäyden Anttilan läpi Alkoon ja nappasin mukaani pari halpaa viiniä, jotka sopivat sekä kinkun että juustojen kanssa. Yllättäen kassajono oli lyhyt ja pian olin kotona, jossa soitin vielä mummulle ja papalle joulutervehdykset.

Puolen tunnin suihku korvasi joulusaunan, istuin vielä pyyhe ylläni koneella, kun Santtu tuli kotiin, mutta reipastuin ja puin päälleni, sitten laitoin jouluruuan loppuun todella vauhdikkaasti ja järjestelmällisesti (ihmettelin itsekin, kuinka vähän vaivaa moiseen meni) Santun paketoidessa vielä viimeisiä lahjoja.

Söimme kynttilänvalossa, pidimme hieman taukoa ja sitten jälkiruoka, siinä samalla Vaimot vaihtoon ja Monty Python. Lopulta korjasimme ruuat pöydästä ja istahdimme olohuoneen lattialle jakamaan ja availemaan paketteja. :)

Santulta sain pitkään toivomani Focuksen pääkallorannekellon sekä pääkallotupakkarasian, kissanpäävenetsianaamion, Amelie- ja Marilyn Manson, demystifying the devil -dvd:t sekä akryylimaalaustarvikesalkun ja kaksi maalauspohjaa. Isä oli ostanut toivomani kirjan, Johanna Sinisalon Lasisilmän. Suennen paketista paljastui aivan ihana Marjo Niemen Juostu maa -kirja.

Yhteisiksi lahjoiksi saimme jo ennen joulua äidiltä uudet täkit ja tyynyt ja mummulta muutaman astian ja pari tarpeeksi leveää lakanaa. Kummitädin yhteispaketista löytyi vielä kahvipaketti, suklaarasia ja kaksi pientä keramiikkatonttua.

Santulle olin hankkinut söpön kissaseinäkalenterin, Cube Trilogy -boksin ja pääkallokuvioisen toilettilaukun, jossa oli musta kylpyankka, peltirasiallinen pääkallolaastareita (ja sisällä vielä pikkuruinen kylpyankka sekä fossiilikaulakoru), Säännöt - Miehen kirja, Marimekon kaksi palasaippuaa ja kristallideodorantti.

Ilta kului lahjoja tutkiskellessa, katsoimme elokuvan Cube Zero ja söimme juustoja ja joimme viiniä.

Lauantaina tätini miehineen kävi nopsaan kylässä ja toivat lisää suklaata ja viiniä. :D

On upeaa lomailla pitkästä aikaa niin, ettei ole stressiä tekemättömistä koulutöistä. Tai no, yksi ohjelma nyt on vielä palauttamatta puolentoista kurssin lisäksi, mutta sitä en voisikaan tehdä kotona. Olen koukuttunut Sims kakkoseen taas, lukenut vähän, syönyt paljon hyvää ruokaa (vaikka kinkku ei ihan onnistunutkaan, veikkaan että sillä on jotain tekemistä kinkun vähäsuolaisuuden kanssa sekä sen, että siitä oli poistettu nahka). Olemme katsoneet muutamia elokuvia ja tänä yönä innostuin maalailemaan pitkästä aikaa.

Keskiviikkona jouluntappajaiset, uudeksi vuodeksi vektorille #hautalinnut -miittiin. :) En ole hetkeäkään katunut sitä, että päätimme viettää joulun ja uudenvuoden kotona. <3